FAQ

Hoe lang duurt een behandeling?

Over het algemeen duurt een volledige behandeling drie kwartier tot een uur. De eerste behandeling duurt vaak wat langer, omdat daarin ook een uitgebreide anamnese (ziektegeschiedenis) met u wordt doorgenomen.

Hoe vaak moet mijn paard of hond behandeld worden?

Dit hangt af van meerdere factoren. Soms kan het dier er al na één (preventieve) behandeling weer een poosje tegen. Het kan ook zijn dat er meerdere behandelingen nodig zijn om een bepaald probleem te verhelpen. Meestal zitten er dan een aantal weken tussen twee opeenvolgende behandelingen.

Moet ik mijn dier voorbereiden op een behandeling?

Op de dag van de behandeling is het prettig en handig als het paard schoon is en niet op dezelfde dag een zware training heeft ondergaan. Voor honden is het prettiger om niet net te hebben gegeten voor een behandeling. Geef de laatste maaltijd minimaal enkele uren van tevoren.

Wat mag ik na een behandeling met mijn dier doen?

Meestal is het advies om een paard een week lang niet te berijden. Zo krijgt het lichaam de kans om een nieuw evenwicht te hervinden. Ook al lijkt het misschien niet veel impact te hebben, vaak vinden er veranderingen plaats in het lichaam die enige tijd nodig hebben om weer te stabiliseren. Bewegen is wel van groot belang, maar dan vrije beweging, waarbij het dier zelf kan bepalen wat goed voelt. Meestal kan na een week het werk weer rustig aan opgepakt worden, waarbij een rustige opbouw van belang is. Voor een hond geldt hetzelfde principe: liever geen training gedurende een week.

Hoe herken ik een goed geschoolde osteopaat?

De dierosteopaten die door ICREO zijn opgeleid, beschikken allemaal over een gedegen (medische of paramedische) vooropleiding. Op de website van ICREO staat een therapeutenlijst welke door dit instituut zijn opgeleid. Ook beroepsvereniging NVDO is een goede indicatie. De leden hiervan zijn allen door ICREO opgeleid of door een toetsingscommissie beoordeeld. Je mag dus verwachten dat een bij het ICREO en/of NVDO aangesloten osteopaat degelijk is opgeleid en kennis van zaken heeft.

Muriel Paauwe Diergezondheid is aangesloten bij de NVDO (beroepsvereniging voor dierosteopaten).

Contact

Muriel Paauwe Diergezondheid

Kerspas 3, 7065 AW Sinderen

06-18424805

info@murielpaauwediergezondheid.nl

Log in or Sign up